Efter donationerna fylls brevlådan av brev från de organisationer vi stöttat – om att ge mer, skriver insändaren.
Efter donationerna fylls brevlådan av brev från de organisationer vi stöttat – om att ge mer, skriver insändaren. Bild: isabell Höjman/TT

Hjälporganisationerna provocerar när de vill ha mer

Varför ska ni då ringa eller skicka brev och äska mer pengar från de som redan ger?, skriver Petra.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Till er, Hjälporganisationer (ingen nämnd ingen glömd).

Vid juletid och strötillfällen över året brukar min man och jag betala in en slant till diverse hjälporganisationer. Vi lägger, på ett år, ganska mycket pengar. Vi funderar på att sluta med detta.

Anledningen är att vi efter donationerna får brevlådan fulla av brev från de organisationer vi stöttat – om att ge mer. Vad kostar inte denna administration? Pengar som i stället kunde gå till det de egentligen är tänkta till. Om inte detta är nog blir vi uppringda av samtliga organisationer och får förvisso ett tack för vår donation, men skulle vi inte kunna tänka oss att bli månadsgivare eller GE MER!

ANNONS

Detta gör oss riktigt provocerade. Min man och jag är månadsgivare för vissa organisationer som vi själva valt och är flitiga med att ta ställning till vilka organisationer vi vill stödja vid enstaka tillfällen när VI vill göra detta. Vi ger! Varför ska ni då ringa eller skicka brev och äska mer pengar från de som redan ger? Det känns både oseriöst och otacksamt.

Vi funderar ärligt på att upphöra med våra donationer.

Petra

LÄS MER:Allt färre bjuder på ett leende under pandemin

ANNONS