Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Anders Hofgren
Bild: Anders Hofgren

Har ni ingen koll, Telia?

Ungdomar utan inkomst kan köpa mobilabonnemang med tillhörande telefoner utan att ni gör en kreditupplösning. Inkassobreven kommer sen som ett brev på posten, skriver signaturen Morfar.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Hej Telia. Om jag vill teckna ett abonnemang med tillhörande mobiltelefon av er så tar ni givetvis en kreditupplysning på mig för att vara säkra på att jag kan betala räkningarna framöver. Ni kommer förmodligen att säga att så gör ni alltid.

Men mitt barnbarn och hans kompisar besökte en fristående telebutik som säljer Telia och några andra operatörers tjänster. Där kunde barnbarnet, då 19 år gammal, teckna tre stycken Teliaabonnemang med tillhörande mobiltelefoner, och jag kan inte tänka mig att ni tagit kreditupplysning på honom för då hade ni sett att han inte haft någon inkomst, någonsin.

Jag kan inte tänka mig att ni tagit kreditupplysning på honom för då hade ni sett att han inte haft någon inkomst, någonsin.

Jag skickade ett brev till er adress i Luleå, fick inget svar så efter några veckor ringde jag och fick svaret att inget brev hade kommit. Därefter lämnade jag brevet i en Teliabutik för att försäkra mig om att det verkligen kom fram till rätt instans.

Det kan sägas att jag skrev att jag för övrigt var mycket nöjd med Telias tjänster och att jag varit kund hela mitt vuxna liv om man räknar in Televerket också. Men jag fick inget svar på mitt brev, däremot ringde en mycket trevlig och pratsam försäljare som lyssnade på mig och min berättelse. Men det ebbade ut i att han hade många erbjudande att sälja.

Tiden gick och fakturorna, och senare också inkassokraven, kom som ett brev på posten, men barnbarnet hade inga pengar att betala med.

Morfar