Angående schema tänker ni på återhämtning nästa år. Det fungerar inte på en livsviktig iva-avdelning. Personalen beordras att jobba extra och ta dubbla pass, skriver signaturen BT.
Angående schema tänker ni på återhämtning nästa år. Det fungerar inte på en livsviktig iva-avdelning. Personalen beordras att jobba extra och ta dubbla pass, skriver signaturen BT. Bild: Yvonne Åsell/SvD/TT

Har ni chefer och direktörer sänkt era löner?

Förklara hur ni kan ta bort lönetillägget som varit en morot för sjuksköterskor, skriver BT.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Slutreplik

7/11 Extra ersättning vid obekväm arbetstid kommer att vara kvar

4/11 Förnedrande att sänka lönerna på hjärt-iva

Poängmodellen försvinner. Den har betytt uppskattning i form av extrapengar när de jobbar som robotar. Deras kunskap går ej att ersätta. Du vet att SU inte hittar den höga kompetens som iva kräver. De som kämpar är ett unikt lag bestående av skickliga specialistsjuksköterskor. De växer inte på träd.

Förklara hur ni kan ta bort lönetillägget som varit en morot för sjuksköterskor.

Ni vill hålla budget men försämrar och riskerar medvetet att iva-sjuksköterskor säger upp sig.

Du hänvisar till likvärdiga villkor för alla anställda inom VGR.

ANNONS

Vissa får mindre, vissa mer. Som ett lotteri! Har ni haft konsulter som hittat på eländet? Personer som inte kan verksamheten och inte för dialog med personalen.

Har B Hallberg och M Aleniusson petat i sina förmåner och sänkt sina enorma löner? Det kan jag rekommendera. Det gör susen för ekonomin.

Angående schema tänker ni på återhämtning nästa år. Det fungerar inte på en livsviktig iva-avdelning. Personalen beordras att jobba extra och ta dubbla pass. Du, Maria, vet om det förstås, men man sopar det under mattan.

Beklagligt!

BT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS