Insändarskribenten är skeptisk till att pumporna placerats ut i staden då de kunde blivit mat.
Insändarskribenten är skeptisk till att pumporna placerats ut i staden då de kunde blivit mat. Bild: Robin Aron

Hållbart med matsvinn?

Många liter soppa kunde lagats till stadens hemlösa av alla dessa pumpor som nu istället kommer att förmultna på våra gator för att till sist slängas, skriver ”Le Provocateur”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Problematiken med matsvinn diskuteras flitigt i västvärlden. Vi missbrukar jordens resurser när vi odlar och producerar mat som sedan kasseras. Vad gör då Göteborg & Co mitt i allt detta? Jo, köper upp tonvis med pumpor i syfte att pryda staden i samband med firandet av en irländsk-skotsk högtid vilken i USA förvandlats till ett kommersiellt jippo.

Många liter soppa kunde lagats till stadens hemlösa av alla dessa pumpor som nu istället kommer att förmultna på våra gator för att till sist slängas. På Göteborg & Co:s hemsida kan man läsa att deras uppdrag är ”att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Detta görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination...”.

ANNONS

Le Provocateur

LÄS MER:När du saknar ingredienser till matlagningen – här är alternativen

LÄS MER:Göteborgs enda butik med matsvinn – en succé

ANNONS