Många vill hedra Evert Taube och Sven-Bertil Taube, skriver insändarskribenten.
Många vill hedra Evert Taube och Sven-Bertil Taube, skriver insändarskribenten. Bild: Arne Schweitz

Gör inte Taubevänner besvikna igen

Vi blev utan biljett, trots att vi ”hängde på låset”. Man tycks helt ha underskattat intresset, skriver Vidar Gustavsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

En stor eloge till de som tagit initiativ till en årlig Taubedag, 12 mars, för att hålla arvet efter Evert Taube levande för gamla och nya generationer. Speciellt trevligt att den första ska firas i Göteborg med ett stort antal medverkande på ”Skeppet” (GP 24/1).

Men besvikelsen är nu stor. Biljetter skulle enligt uppgift på Skeppets webbplats släppas den 30 januari via en publicerad länk klockan 10. Vi som då, någon sekund efter det att länken publicerats, försökte köpa biljett möttes av beskedet att allt var reserverat. Vi blev utan biljett, trots att vi ”hängde på låset”.

Man tycks helt ha underskattat intresset. Detta skulle dessutom vara den första offentliga minnesstunden för Sven-Bertil Taube. Inte förvånande att många också ville hedra honom.

ANNONS

Vilka planer finns att flytta arrangemanget till en större lokal? Vi är många Taubevänner som skulle uppskatta möjligheten att närvara. Gör oss inte besvikna – igen!

Vidar Gustavsson

LÄS MER:Taubedagen sålde slut på en minut

LÄS MER:Den folkkära estradören Sven-Bertil Taubes liv i bilder

LÄS MER:Varför vill ingen kännas vid Evert Taubes syfilis?

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS