Ledningen skämmer ut sig. Från den 1 januari sänker de lönerna för allt arbete kvällar, nätter och helger och hoppas att personalen blir nöjda med det. Sjukhusdirektören tror tydligen att utveckling nås genom lönereducering, skriver ”BT”
Ledningen skämmer ut sig. Från den 1 januari sänker de lönerna för allt arbete kvällar, nätter och helger och hoppas att personalen blir nöjda med det. Sjukhusdirektören tror tydligen att utveckling nås genom lönereducering, skriver ”BT” Bild: Yvonne Åsell/SvD/TT

Förnedrande att sänka lönerna på hjärt-iva

Sjukhusdirektören tror tydligen att utveckling nås genom lönereducering, skriver signaturen BT.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

SU:s nya sjukhusdirektör Boubou Hallberg vill ge anställda möjligheter att utvecklas. SU ska vara en attraktiv arbetsgivare och ha patienten i fokus. Jag önskar att han skaffar sig en realistisk syn på vården på thoraxintensivavdelningen genom att göra ett besök där. Intensivvårdssjuksköterskor ger högspecialiserad vård dygnet runt året runt. De har sökt upp sin chef, men han fanns ej för ett möte.

Ledningen skämmer ut sig. Från den 1 januari sänker de lönerna för allt arbete kvällar, nätter och helger och hoppas att personalen blir nöjda med det. Sjukhusdirektören tror tydligen att utveckling nås genom lönereducering. De anställda ska bli mer positiva och de sjuka få ännu bättre vård.

ANNONS

Min hårt arbetande svärson är en av de som drabbas av det här. Ska de som sliter och stressar och uppoffrar sig med extra pass och är på jobbet när familjen firar helger bli ”bättre” arbetstagare, när de förlorar 5000 - 10 000 kronor i månaden?

För att göra det ännu sämre tar man bort personalens möjligheter att delta i schemaläggning. SU tar sig rätten att kräva fler kvällar per vecka, fler nätter per månad och fler helger.

De utnyttjar sina anställda till bristningsgränsen. Att a bort kompensation och ta bort flexibelt schema är tydligen det nya receptet. Det är förnedrande och respektlöst.

En auktoritär chef är benägen att använda sin maktposition. Makten kan ta pengar och belöning från de som gör jobbet. Men se upp!

Med lönesänkning kan man inte betala sina räntor, amorteringar och elräkninar.

Med usla arbetstider kan man inte leva ett gott familjeliv.

Lösningen är att lämna SU och så kommer det att bli.

En förlust för alla.

BT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS