Förbjud cyklar i Änggårdsbergen

Sönderkörda stigar var man än går. Det här är ohållbart, skriver signaturen Undrande göteborgare.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Jag promenerade i Göteborgs fina naturreservat Änggårdsbergen i helgen. Jag mötte många andra som promenerade, gick med hundar eller sprang. Tyvärr var varenda stig mer eller mindre förstörd av cykelspår. Jag sökte mig till de mindre stigarna, samma sak där. Jag gick utanför stigarna och upptäckte att stora ytor är helt sönderkörda av cykelhjul.

På vägen ner gick jag genom den fantastiska bokskogen vid Lilla Änggården. Döm om min förvåning för där har Göteborgs kommun tillåtit en lobbyorganisation (enligt deras egen hemsida) att bygga en cykelväg med hopp och som gjord för höga hastigheter för att kunna ta sig upp och ner till naturreservatet.

ANNONS

Vi måste slå vakt om Änggårdsbergen och se till att vi som tar oss fram, utan att förstöra stigar och natur med grova cykeldäck, kan fortsätta att njuta av Änggårdsbergen!

Det kanske är dags att förbjuda cyklar i Änggårdsbergen?!

Undrande göteborgare

ANNONS