Varför skall jag betala skatt på en gång redan beskattade pengar?, skriver insändaren.
Varför skall jag betala skatt på en gång redan beskattade pengar?, skriver insändaren. Bild: Janerik Henriksson/TT

Finansministern vill straffa mig – för att jag sparar

Det som jag genom hårt slit, mycket arbete och hårda besparingar tjänat ihop vill du och din regering nu ta ifrån mig, skriver Tord.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Hej Magdalena!

Jag är snickare och snart 50 år. I mitt liv är jag på jobbet klockan 06:45 och slutar klockan 16. För det arbete jag uträttar får jag lite lön. För den lilla lön jag får betalar jag en stor del i skatt. När allting är betalt i slutet av månaden får jag en liten slant över. För denna slant jag får över har jag kunnat lägga undan lite grann.

Detta för att jag inte har köpt någon dyr bil, inga dyra kläder eller kostat på mig massa lyxföremål. Jag har hushållat med mina resurser och genom min sparsamhet byggt upp ett litet sparkapital. De slantar som blivit över har jag satt in på ett ISK-konto så att de kunnat växa lite.

ANNONS

För att jag nu har ansträngt mig, rättat mun efter matsäck och sparat ihop till en liten summa vill du nu straffa mig. Det som jag genom hårt slit, mycket arbete och hårda besparingar tjänat ihop vill du och din regering nu ta ifrån mig. Det tycker jag är väldigt oschysst eller fullständigt oacceptabelt, som din partikollega har som standarduttryck.

Därför har jag två enkla frågor till dig: Varför ska jag betala skatt på en gång redan beskattade pengar? Och, varför räcker inte världens högsta skatter?

Med vänliga hälsningar,

Tord, snickare

LÄS MER:ISK-tak siktar på de förmögna

LÄS MER:Kritik mot ISK-taket: ”Myt att de drabbar de rika”

LÄS MER:Rör inte småspararnas pengar, Magdalena Andersson

ANNONS