Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fel sorts stämning

Vi är många som inte längre kommer till arenorna, trots att vi älskar fotboll, världens skönaste sport, skriver signaturen Bortjagad.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till ”Före detta polis”, 22/5

Instämmer i din upprördhet. Bilden av vakter och poliser stående framför en fotbollsläktare ångande av hat, en publik man ej vågar konfrontera, är skrämmande. Förstår ändå vakterna och poliserna, så som läget har blivit. Hit har vi nått i dag genom långsam tillvänjning, en förrädisk process i all samhällsutveckling.

Vi är många som inte längre kommer till arenorna, trots att vi älskar fotboll, världens skönaste sport. Men en sport som i Sverige blöder genom angrepp av förstörare.

För att återupprätta den Allsvenska som en gång fanns krävs krafttag, dels från lagstiftarna och dels från klubbarna. Men de senare är rädda om ”stämningen”, en uppfattning som ofta får stöd av media. Någon vision om en riktig fotbollsstämning, där atmosfären bärs upp av riktiga fotbollsentusiaster, det tycks inte finnas.

Bortjagad