Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Lisa Thanner
Bild: Lisa Thanner

Förstör inte Överåsparken

Låt inte Wallenstam förstöra Överåsparken med tre femvåningshus. Göteborgs invånare behöver varje grönt område som finns kvar, skriver Kenneth E Holmberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Överåsvillan med den omgivande engelska parken byggdes 1861 av James Dickson d y 1976-78 byggdes de 18 radhusen i parkens nordöstra del. De begränsades enligt detaljplanen 1976 till antal, läge i parken och höjd (5,5 m).

När nu Wallenstam 2017 har köpt Överåsvillan med omgivande park och ansökt om bygglov för tre femvåningshus har kommunen dessutom avstått från sin del av tomten, den så kallade prickade marken runt parken. Denna är sedan tidigare detaljplan skyddat område och får ej bebyggas.

Allt detta luktar mygel à la ”Muteborg”. Har någon tjänsteman på Göteborgs kommun redan lämnat ett förhandslöfte till Wallenstam att få bygga?

Allt detta luktar mygel à la ”Muteborg”. Har någon tjänsteman på Göteborgs kommun redan lämnat ett förhandslöfte till Wallenstam att få bygga?

Den kommande detaljplanen innebär ett betydande ingrepp i en av Göteborgs mest centrala parker med exotisk flora och spännande djurliv, för att inte nämna dess kulturhistoriska värden.

Byggnadsnämnden sammanträder 19/3 och skall besluta om eventuell ny detaljplan för området.

Stadens invånare behöver varje grönt område för att kunna andas, speciellt i dessa tider med trafikkaos i stora delar av staden.

Stadens invånare behöver varje grönt område för att kunna andas, speciellt i dessa tider med trafikkaos i stora delar av staden. Vi, sakägarna (nära grannar), önskar att byggnadsnämnden avslår Wallenstams ansökan. För Bös bästa, för Örgrytes bästa, ja för hela Göteborgs bästa.

Göteborgs kommun bör inte ödsla mer skattepengar på projektering av detta meningslösa bygge. Där-emot kan Wallenstam bli odödlig genom en donation av Överåsvillan med orörd park till Göteborgs kommun. Hyresgäster i huset och idéer för rekreation för allmänheten i parken saknas inte.

Kenneth E Holmberg

sakägare