Västkustens bästa sandstränder.Sillvik, sandstrand, badstrand, sol, bad, hav, sommar.
Västkustens bästa sandstränder.Sillvik, sandstrand, badstrand, sol, bad, hav, sommar. Bild: Mia Höglund

Extremt tryck på städning av badplatser

Under värmeböljan var det ett extremt tryck på badplatserna med besökare i stort sett dygnet runt, skriver Ingela Gustafsson, chef på park- och naturförvaltningen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Replik

18/8 Vad har hänt med Sillviksbadet?

Sillviksbadet städas minst en gång per dag under sommaren och oftare vid fint väder. Under värmeböljan var det ett extremt tryck på badplatserna med besökare i stort sett dygnet runt. Detta i kombination med sjukfrånvaro i personalstyrkan har gjort att arbetsstyrkan inte varit så stor som vi önskat, trots att vi har tagit in så mycket extrapersonal som vi kunnat.

Arne hade synpunkter på städningen 9 augusti. Då var personal på plats vid 08-tiden och möttes av överfulla sopkärl och stopp i toaletterna. Efter en snabb grovstädning av Sillviksbadet måste Lillebybadet och övriga bad på Hisingen städas, eftersom de också haft många besökare. Först därefter kunde städningen slutföras på Sillviksbadet. Återkommande stopp i rören och utbrända pumpar till toalettbyggnaderna tar en hel del tid i anspråk från ordinarie städning. Om toaletterna inte kan åtgärdas direkt får vi stänga av dem tills felet är åtgärdat. Den 14 augusti öppnade toaletterna tyvärr senare än normalt på grund av sjukfrånvaro och att personalen som arbetade fastnade i bilköerna ut till badet. Då spärrades även handikapprampen tillfälligt av på grund av risk för halkolyckor och information om detta sattes upp. Så fort rampen var åtgärdad togs avspärrningen bort.

ANNONS

Park- och naturförvaltning arbetar för att erbjuda ett säkert och trevligt besök till alla stadens 25 badplatser. Mejla oss gärna på goteborg@goteborg.se.

Ingela Gustafsson, chef för naturenheten vid park- och naturförvaltningen, Göteborgs Stad

ANNONS