Jag blir rädd när det kommer en bil i dundrande fart mot mig, skriver insändarskribenten.
Jag blir rädd när det kommer en bil i dundrande fart mot mig, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ett trafikljus skulle ge säkrare cykling

Om man skulle sätta ut ett trafikljus på den här avfarten skulle bilarna sänka farten, skriver signaturen 11-årig rädd cyklist.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Många kör snabbt när de svänger av från Söderleden mot Sisjön. Jag har flera gånger varit nära att bli påkörd när jag har cyklat över där. Jag tycker att det är väldigt läskigt och blir rädd när det kommer en bil i dundrande fart mot mig.

För det första borde man kunna sätta upp trafikljus, eftersom det skulle få bilarna att stanna. De som går och cyklar kan då ta sig lugnt över vägen.

För det andra så finns det trafikljus på vägarna upp på bron mellan Sisjön och Högsbo, men inte på den som går ner till Sisjön. Antagligen för att inte störa bilister, men oss som går och cyklar bryr man sig inte alls om.

ANNONS

Dessutom om man skulle sätta ut ett trafikljus på den här avfarten skulle bilarna sänka hastigheten, för det kan blir rött och då måste de hinna stanna. Du som bilförare kanske inte orkar stanna och vänta en halvminut, men den lilla tiden kan faktiskt rädda liv.

En 11-årig rädd cyklist

LÄS MER:Förslaget: Öka trängselskatten för att minska bilresorna

LÄS MER:Planera cykelbanor med en cyklists ögon

LÄS MER:Så vårdar du din elcykel – mekanikerns bästa tips

ANNONS