Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratiska grundprinciper och att vi delar likartade värderingar, menar insändarskribenten.
Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratiska grundprinciper och att vi delar likartade värderingar, menar insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani / TT

Ett gigantiskt hyckleri kring Paolo Roberto

En av tio svenska män sägs ha köpt sex men när Paolo Roberto blir tagen på bar gärning uppbringar det en gigantisk storm av vrede, skriver signaturen Inte en av tio.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Många sällar sig till skaran som fördömer sexköp i samband med avslöjandet av Paolo Roberto. Själv instämmer jag till fullo i kritiken mot sexköp. Men när jag ser reaktionerna mot honom måste jag reagera. Vad har vi för rätt i detta land att fullständigt krossa en man som just har köpt sex i Stockholm. En av tio svenska män sägs ju dessutom ha gjort detta någon gång.

Ser vi oss omkring så upptäcker vi att prostitution är accepterad i länderna runt om oss. Alla tillhör vi EU. Googla på "Tyskland prostitution" så får man genast reda på att "prostitution i Tyskland är lagligt liksom bordeller" och att det finns uppåt en halv miljon prostituerade. Själv besöker jag Polen regelbundet och kan varje gång konstatera att ensamma välklädda kvinnor står utefter vägarna in till städerna och vittnar om samma företeelse. I Köpenhamn vet alla som varit där var klubbarna ligger.

ANNONS

Vi är otroligt självgoda i detta land Sverige och det vi gör just nu är inget annat än ett gigantiskt hyckleri!

Jag inbillar mig att ett medlemskap i EU innebär att vi är eniga om demokratiska grundprinciper och att vi delar likartade värderingar. Avvikelser mot detta har ju lett till kraftiga uttryck mot bland andra Ungern och Polen angående deras inskränkningar i demokratin. Men jag har sällan eller aldrig sett några större invändningar mot vare sig Tyskland eller Danmark (eller andra). I stället är dessa länder mål för många sexköpande svenska män. Danmark och Tyskland är tvärtom högt rankade vad gäller mänskliga rättigheter, frihet och demokrati.

Hur kan vi i Sverige utan vidare och med respekt bedriva handel med goda kontakter på alla plan med dessa länder när en enda uppdagad händelse (Paolo Roberto) väcker en sådan gigantisk storm av vrede här hemma? Han har blivit fråntagen heder och ära, sitt jobb på TV4, sina böcker borttagna från bokhandeln, sina produkter från handeln och sitt varumärke totalt raderat. Vad återstår för honom? Gå under jorden eller att återvända till Italien?

Vi är otroligt självgoda i detta land Sverige och det vi gör just nu är inget annat än ett gigantiskt hyckleri!

Inte en av tio

LÄS MER: Systrar – GP:s granskning av sexhandeln

LÄS MER: Fria ord: Förbjud försäljningen av sex!

ANNONS

LÄS MER: DEBATT: Vem kastar första stenen på Paolo?

ANNONS