Khashayar Farmanbar (S), energi- och digitaliseringsminister.
Khashayar Farmanbar (S), energi- och digitaliseringsminister. Bild: Claudio Bresciani / TT

Energiministern glömmer solen

Vi behöver politiker som vågar visa att det finns vägar ur klimatkris, skriver Ulla Alfredsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Jag läser att vår energiminister Khashayar Farmanbar (S) varnar för nya höjningar av elpriset nästa vinter. Han tycker att vi i stället för att bygga nya altaner borde satsa på att byta värmesystem nu. Det håller jag med honom om! Det jag tycker är väldigt illa är att han inte uppmanar oss att satsa på solenergi!

Alla vi som har möjlighet att påverka var vi får vår energi ifrån borde satsa på solenergi. När vi väl fått upp solpaneler på tak och andra platser, blir vi mer oberoende av de stora energibolagen och därmed våra energipriser. Vi blir som land mer oberoende av andra länders olja och gasproduktion.

ANNONS

Vi minskar också snabbt våra koldioxidutsläpp! Förstörelsen av klimatet handlar om energi! Alla förstörande transporter drivs och är ofta fyllda med miljöförstörande energi, kol, olja och gas. Om vi inte behöver dessa för att värma hus, ta oss fram och producera, så minskar ju massor av klimatpåverkan.

Vi behöver alla hjälpas åt med det vi kan: lobba, köpa solpaneler och minska vår energianvändning. När vi konsumenter visar vad vi tycker, måste politiker och företag följa med för att överleva. Samtidigt behöver vi politiker som vågar visa att det finns vägar ur klimatkrisen.

Ulla Alfredsson

LÄS MER:Sågar regeringens vindkraftsplaner: ”Göteborg måste bestämma”

LÄS MER:Göteborgsbolaget vill bygga ny kärnkraft i Sverige

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS