Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jag överklagade naturligtvis tilläggsavgiften men det verkar omöjligt att få igenom en överklagan, skriver insändaren. Bild: Jonas Lindstedt
Jag överklagade naturligtvis tilläggsavgiften men det verkar omöjligt att få igenom en överklagan, skriver insändaren. Bild: Jonas Lindstedt

En oköpt biljett mer värd än en köpt

Vi uppmanas att vänta om vagnen är full på grund av smittorisken jag vill kunna nyttja min biljett i de 90 minuter jag betalar för, skriver ”JohnReed”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

För några veckor sedan gick jag på vagnen vid Olskrokstorget och när jag kom ombord köpte jag en biljett i Västtrafiks To Go-app. Vid Redbergsplatsen gick det på kontrollanter som sa till mig: ”Den biljetten har du köpt ombord!” Jag svarade att det hade jag. ”Då gäller den inte”, var deras besked och mig en tilläggsavgift. Jag kunde inte låta bli att protestera, för jag tyckte de hade fel.

Jag frågade om det hade varit okej om jag köpt biljett i automaten ombord istället, trots att jag inte hade varit klar förrän vagnen var framme vid Gamlestadstorget, då jag är synskadad. ”Det är okej”, sa de. En oköpt biljett är alltså mer värd än en köpt biljett, frågade jag. Nej sade kontrollanten – trots att det var precis det han sa till mig. Jag meddelade att jag tyckte systemet är inkonsekvent. Det tyckte självklart inte han.

Tänk om kontrollanterna kunde visa lite medmänsklighet och förstå att jag inte vill köpa en biljett innan jag vet om vagnen är full eller inte.

Tänk om kontrollanterna kunde visa lite medmänsklighet och förstå att jag inte vill köpa en biljett innan jag vet om vagnen är full eller inte. Jag vill inte köpa en biljett och sedan stå och vänta kanske 30 minuter på grund av platsbrist. Vi uppmanas att vänta om vagnen är full på grund av smittorisken jag vill kunna nyttja min biljett i de 90 minuter jag betalar för.

Jag överklagade naturligtvis tilläggsavgiften men det verkar omöjligt att få igenom en överklagan. Det finns inget intresse hos Securitas, de finansierar ju sina kontrollanter på det här viset. Jag kontaktade även Västtrafik om att systemet är vansinnigt, men inte heller de inser att det är ett konstigt system. Så ni göteborgare, innan ni går ombord på vagnen – köp biljett, för köper ni biljett ombord i appen är den inget värd. På vagnen är en oköpt biljett mera värd än en köpt.

JohnReed

LÄS MER: Trots ökad smittspridning – biljettkontrollanterna fortsätter arbeta ombord

LÄS MER: Västtrafik får 420 miljoner i statligt stöd

LÄS MER: Här uppmanas du att anmäla trängsel