Skribenten blev totalt förbluffad när hon såg att någon hade lämnat en kartong till henne med en reservdel hon behövde.
Skribenten blev totalt förbluffad när hon såg att någon hade lämnat en kartong till henne med en reservdel hon behövde. Bild: Privat

En enkel öbo har sällan stått mer förundrad mitt i stan

Jag såg mig om åt alla håll. Ingen människa någonstans, skriver Lilian Andersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

När den efterlängtade vårsolen lyser med sin frånvaro kan man i alla fall bjuda på en solskenshistoria. För en öbo är det trevligt att ibland komma till fastlandet och den fina staden Göteborg. I mer eller mindre kunglig glans färdades en dag min jättegamla, underbara Volvo 740 och jag till centrala stan.

Jag åt lunch med en vän, gjorde några ärenden och kom tillbaka till gamla bilen. Med sin höga ålder har den några skavanker, bland annat på en baklampa. Nu möttes jag av en otrolig överraskning. På p-platsen låg en kartong med en handskriven hälsning: ”740 baklampa. Varsågod!”

ANNONS

Sällan har väl en enkel öbo stått mer förundrad och förstummad mitt i Göteborg. Att just en sådan reservdel man behöver plötsligt ligger vid ens bildörr alldeles gratis, mitt i en storstad, kan knappast vara vanligt förekommande. Men åh, vilken finfin gåva och vilken hejdundrande glädje som fyllde hjärtat.

Jag såg mig om åt alla håll. Ingen människa någonstans. I ren lycka rullade 740:n tillbaka till ön nästan av sig själv. Förmodligen kommer reservdelsundret i Göteborg att förbli ett briljant mysterium. Ett värmande minne för livet. Min tro på underbara vardagsunder fick nytt bränsle.

Om personen som skänkte den jättefina baklampan råkar läsa detta, så får jag helhjärtat tacka och önska dig mycket välsignelse!

Lilian Andersson, Öckerö

LÄS MER:Bosse Johannesson renoverar en Volvo från 1929

LÄS MER:Mammas solskenshistoria i snöovädret

ANNONS