Busch kan begå samma misstag som C och L förra valet, menar insändarskribenten.
Busch kan begå samma misstag som C och L förra valet, menar insändarskribenten. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Ebba Busch borde inte ge några löften om SD

Hon har lovat svenska folket att SD inte ska få vara med i en framtida borgerlig regering, skriver Thomas Glücksman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Inför förra valet fokuserade den dåvarande statsministern Stefan Löfven i debatter på att gång på gång fråga Centerpartiets ledare, Annie Lööf, och Liberalernas dito, Jan Björklund, om de kunde tänka sig att samregera med vad han kallade ett rasistparti, det vill säga Sverigedemokraterna. Detta gjorde Löfven i stället för att redovisa Socialdemokraternas partiprogram och framtida regeringslöften med mera.

Efter att åtskilliga gånger ha slingrat sig, fick Löfven dem att till slut lova svenska folket, att de verkligen inte kunde tänka sig att styra med SD.

Nu är Ebba Busch (KD) på väg in i samma idiotiska fälla. Hon går i dessa dagar ut och lovar svenska folket att SD inte ska få vara med i en framtida borgerlig regering. Det är synnerligen odemokratiskt och ointelligent. Dels utesluter detta många väljare och dels är det också så, att utan SD blir det över huvud taget ingen framtida borgerlig regering.

ANNONS

Thomas Glücksman

LÄS MER:Buschs påstående tillbakavisas av partikamrat

LÄS MER:Sverige – årets politiska trend

LÄS MER:Valkompass för riksdagsvalet 2022

ANNONS