Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ni som slänger pappers-och plastförpackningar, metall och glas i era soprum, varför tycker ni att just ni ska slippa att ta dem till återvinningsstationerna, skriver insändaren. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Ni som slänger pappers-och plastförpackningar, metall och glas i era soprum, varför tycker ni att just ni ska slippa att ta dem till återvinningsstationerna, skriver insändaren. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Det finns inga ursäkter!

Här har vi stjärnkocken som gladeligen slängde fallfrukt bland soporna istället för komposten, skriver ”Gör om och gör rätt”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det mest basala vi människor kan göra för att förbättra vårt klimat och vår miljö är väl att sopsortera ordentligt och att inte slänga någon mat.

Jag bor i ett radhusområde med soprum och två återvinningar i närområdet.

Mina grannar är, som det verkar, välutbildade, normalbegåvade och läskunniga personer, ändå klarar man inte av att läsa vad som står i soprummen om sopsortering, eller så struntar man bara i det.

Här har vi stjärnkocken som gladeligen slängde fallfrukt bland soporna istället för komposten, här finns gymnasieläraren som inte kan läsa att man inte ska slänga pappersförpackningar i tidningsinsamlingen. Här bor massor av människor som slänger tidningar i papperskassar. Jag undrar, varför köper man dyra papperskassar för att sedan slänga dem, använd dem tills de går sönder, eller ännu bättre, skaffa riktiga shoppingkassar. Papperskassar ska inte slängas i tidningsinsamlingen!

Ni som slänger pappers-och plastförpackningar, metall och glas i era soprum, varför tycker ni att just ni ska slippa att ta dem till återvinningsstationerna?

Ni kan inte säga att ni inte vet hur man ska göra, läs vad som står i soprummen, allt finns dessutom att ta reda på på nätet, har ni inte internet så fråga någon som har. Det finns inga ursäkter!

Gör om och gör rätt!

LÄS MER: Så ska pant på matlådor och take away-förpackningar minska plasten

LÄS MER: Ditt skräp – en het potatis

LÄS MER: Hemmahänget blev jackpott för återvinningen