Man borde testat att stänga av trafiken med samma frekvens som efter att den nya bron är byggd, tycker insändarskribenten.
Man borde testat att stänga av trafiken med samma frekvens som efter att den nya bron är byggd, tycker insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Den nya Hisingsbron kommer inte uppskattas

Istället för att hoppas, kan man testa med att stänga av trafiken i dag, skriver "Svensson".

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Det har skrivits en del artiklar i GP senaste tiden om den nya bron, som skall ersätta Götaälvbron. Bland annat om det ökande antalet öppningar som blir följden av den lägre seglingshöjden. Trafikverket har tidigare uppskattat att det under sommartiden blir i genomsnitt 11,2 öppningar per dygn mot 3,4 idag.

Bron riskerar att bli ännu ett projekt som få boende i Göteborg kommer att uppskatta.

Detta kommer givetvis att ställa till det för trafiken över bron, speciellt för spårvagnar och bussar, som inte kan välja andra vägar. Patrik Benrick säger emellertid till GP (17/3) att "vi hoppas att det inte kommer att påverka jättemycket". Istället för att hoppas, kan man testa med att stänga av trafiken i dag, lika mycket som det kommer att bli när den nya bron är på plats. Då kan man få fakta på bordet, istället för att bara hoppas att det blir bra.

ANNONS

Vi var flera som föreslog detta för många år sedan (bland annat Ralph Brocker i juni 2014), innan det slutgiltiga beslutet togs om den nya bron. Fast det vågade man väl inte göra, för då hade det förmodligen blivit för mycket protester mot att bygga en så låg bro. Bron riskerar att bli ännu ett projekt som få boende i Göteborg kommer att uppskatta. I alla fall inte de som regelbundet ska ta sig över Göta älv.

"Svensson"

Läs också: Här kan en gång- och cykelbro över Göta älv byggas

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS