Kan någon klok person eller gärna en arrangör, tala om vad det går ut på, när det numera vid snart sagt varje idrottsevenemang på elitnivå, spelas musik i varje litet avbrott med en enormt hög volym?, skriver insändarskribenten.
Kan någon klok person eller gärna en arrangör, tala om vad det går ut på, när det numera vid snart sagt varje idrottsevenemang på elitnivå, spelas musik i varje litet avbrott med en enormt hög volym?, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Den höga musiken i pauserna gör det omöjligt att samtala

Det är inte bara jag som är gammal och oförstående, för mina barn som dock är vuxna, förstår inte heller vitsen med denna konsertvolym i högtalarna och tycker att det är störande, skriver insändareskribenten Kjell.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Kan någon klok person eller gärna en arrangör, tala om vad det går ut på, när det numera vid snart sagt varje idrottsevenemang på elitnivå, spelas musik i varje litet avbrott med en enormt hög volym? Det går i princip inte att samtala. Är arrangörerna rädda för att vi ska bli uttråkade annars?

Jag har varit i Scandinavium på handbolls-EM och på JVM i ishockey. Öronproppar är nödvändigt, men det går som sagt inte att samtala i pauser eller i andra spelavbrott. Det är inte bara jag som är gammal och oförstående, för mina barn som dock är vuxna, förstår inte heller vitsen med denna konsertvolym i högtalarna och tycker att det är störande.

ANNONS

En lösning blir att inte gå på evenemangen, utan att se dem på TV. Vid det senaste handbolls-VM:et så var det dock så hög musik även genom TV:n, att det för det mesta inte gick att höra vad som sades under timeouterna. Det är ju annars en del av behållningen.

Kjell

ANNONS