I Göteborgs kommun har vi tre; Slottsskogsvallen, nybyggda Björlandavallen samt Angeredsvallen, varav de två sistnämnda ligger mer avskilt och otillgängligt för de flesta göteborgare, skriver insändarskribenten. Bilden är en genrebild.
I Göteborgs kommun har vi tre; Slottsskogsvallen, nybyggda Björlandavallen samt Angeredsvallen, varav de två sistnämnda ligger mer avskilt och otillgängligt för de flesta göteborgare, skriver insändarskribenten. Bilden är en genrebild. Bild: Thomas Windestam

Fria ord: Dåligt utbud på löparbanor i Sveriges ”löparhuvudstad”

Löpningen är en billig sport och inget är mer inbjudande för unga och gamla med spring i benen än en löparbana, skriver Joel Cederholm.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Löpningen är hetare än på länge i Göteborg – men var är löparbanorna?

Definitionen löparbana är en tartanbelagd fyrahundrametersbana uppmålad i ett antal parallella, enskilda banor, normalt sex eller åtta stycken – en klassisk ”Vallen” helt enkelt.

I Göteborgs kommun har vi tre; Slottsskogsvallen, nybyggda Björlandavallen samt Angeredsvallen, varav de två sistnämnda ligger mer avskilt och otillgängligt för de flesta göteborgare.

Lägg där till att Slottsskogsvallen är under renovering fram till juli. Givetvis mycket bra!

Dock är både Slottsskogsvallen, Björlandavallen och Angeredsvallen otillgängliga för allmänheten, har snåriga bokningssystem samt/eller grindar och galler som förskansar dem.

Vi löpare får helt enkelt bara fantisera om att spontant få förlänga steget i en härlig ”fyrahundrametare” och känna oss som en Andreas Almgren eller vår lokala stjärna i vardande, Samuel Pihlström.

ANNONS

Göteborg, det är för dåligt!

Det har byggts basketplaner och fotbollsplaner i varenda kvarter i stan. Givetvis mycket bra det också. Men löparbanorna lyser med sin frånvaro i Sveriges ”löparhuvudstad”.

Göteborgsvarvet 2024 är fullbokat och svenska löpare är hetare än någonsin, nämnda Almgren är en superstjärna och vi har flera talanger på tillväxt i Göteborgsområdet.

Löpningen är en billig sport och inget är mer inbjudande för unga och gamla med spring i benen än en löparbana!

Mitt förslag: planera och bygg brådskande två löparbanor – gärna i Ruddalen och vårt eget löparmecka Skatås – och öppna upp dem för allmänheten.

Joel Cederholm, Hälle IF

ANNONS