Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Döm terrorister retroaktivt

I dag säger svenska regeringen att man inte kan döma någon retroaktivt vad gäller hemvändande ”IS-soldater". Varför inte?, skriver signaturen Svea.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Apropå ”debatten” huruvida hitkommande ”IS-soldater” ska och kan ställas inför rätta:

Efter Andra världskriget ställdes flera av de högsta naziledarna inför rätta i Nürnberg. En självklarhet mot bakgrund av alla vidrigheter som de begick för under kriget.

Emellertid, fanns vid denna tidpunkt lagar som reglerade och förbjöd denna typ av vidrigheter? Vad jag vet inte. Icke desto mindre blev de dömda och straffade. Mycket bra.

I dag säger svenska regeringen att man inte kan döma någon retroaktivt vad gäller hemvändande ”IS-soldater". Varför inte? Om viljan finns är det möjligt att stifta lagar som gäller retroaktivt. ”IS-soldaternas” illgärningar är minst lika vidriga som nazisternas under Andra världskriget.

Svea