Vi skulle ju skydda de gamla. Till varje pris. Suck. Det är bara floskler, skriver insändarskribenten.
Vi skulle ju skydda de gamla. Till varje pris. Suck. Det är bara floskler, skriver insändarskribenten. Bild: Martina Holmberg / TT

Covid härjar igen utan att vi gör bättre ifrån oss

Nu är vi där igen. Covid, och även andra smittor, härjar igen och kanske mer än vanligt eftersom många av oss varit vårdslösa i det sociala umgänget som om inget hänt. Så jag har på nytt bett hemtjänsten använda munskydd. Men icke, skriver signaturen Mycket orolig anförvant.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Nu är vi tydligen där igen. Covid smittar runt för det vilda i samhället. Och många, speciellt våra gamla, sköra, sätter livet till. Vi skulle ju skydda dem till varje pris.

Utvärderingar av de stora covidtutbrotten för några år sedan visade att vi svek denna grupp kanske värst i hela världen. Men nu är vi där igen utan att tydligen ha lärt oss läxan.

Anders Tegnell var ingen vän av att ta till munskydd i tid och otid. Han skyddade förtjänstfullt vårt lands ekonomi med att bland annat vägra stänga skolor. Men när han till slut fick kännedom om hur bedrövligt skyddet av de gamla var på många, många ställen var det för sent.

ANNONS

Nu är vi där igen. Jag vårdar en kär familjemedlem som beviljats kommunal hemtjänst. För några veckor sedan, när det var uppenbart att influensorna snart skulle börja härja, bad jag personalen använda munskydd. Många anställda som tydligen tänker själva var bussiga och använde dom. Men inte alla.

Min kära närstående, som för närvarande inte haft närkontakt med någon annan än hemtjänsten och mig, åkte på en ordentlig covidsmitta trots alla sex sprutor. Och smittade förmodligen sedan mig.

Det gick bra den här gången, gudskelov.

Men nu är vi där igen. Nya även andra smittor härjar igen och kanske mer än vanligt eftersom många av oss varit vårdslösa i det sociala umgänget som om inget hänt. Så jag har på nytt bett hemtjänsten använda munskydd. Men icke. Inte ens får dom använda de munskydd av proffskvalitet vi själva införskaffat. Då kallar man det ett arbetsmiljöproblem för personalen. Och har strängt förbjudit ALLA att använda dem.

Så, JA! Vi är där igen.

Vi skulle ju skydda de gamla. Till varje pris. Suck. Det är bara floskler. Nu igen!

Mycket orolig anförvant

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS