Det är mycket tragiskt att en person skall omkomma i samband med brand i en nybyggd byggnad, samt att dessutom miljarder kronor går till spillo, skriver insändarskribenten.
Det är mycket tragiskt att en person skall omkomma i samband med brand i en nybyggd byggnad, samt att dessutom miljarder kronor går till spillo, skriver insändarskribenten. Bild: Robin Aron

Bygger man inte med brandsäkert material i dag?

Brandförloppet gick väldigt fort, samt branden spred sig hastigt till hela komplexet. Dock, har man inte lärt sig att bygga med brandsäkra material? skriver insändarskribenten Bengt Erland.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Det är mycket tragiskt att en person skall omkomma i samband med brand i en nybyggd byggnad, samt att dessutom miljarder kronor går till spillo.

Brandförloppet gick väldigt fort, samt branden spred sig hastigt till hela komplexet. Dock, har man inte lärt sig att bygga med brandsäkra material?

Ett visst höghus i London byggdes med frigolit som isoleringsmaterial vilket är oerhört brandfarligt. Brandförloppet i den byggnaden gick också väldigt fort.

Det är oerhört förvånande att vid byggandet av Oceania att den stora mängden brandfarligt material användes. I vårt upplysta och moderna tidevarv att borde detta inte kunna ske! Hur ser byggnormerna och byggloven ut i det här fallet ?

ANNONS

På grund av det snabba brandförloppet dog en byggledare!

Bengt Erland Ingenjör

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS