Vem ska betala alla miljarder som fattas om vi inte avbryter projektet nu? undrar Åke Ekener.
Vem ska betala alla miljarder som fattas om vi inte avbryter projektet nu? undrar Åke Ekener. Bild: Anders Ylander

Bristande kontroll över Västlänken kommer kosta

Media har rapporterat att pengarna är slut och till och med överskridna, skriver Åke Ekener.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Varför har kommunstyrelsen flera gånger röstat ner yrkanden om att noga följa ekonomiskt och tidsmässigt Västlänken i Göteborg? Det gäller ju våra skattepengar och vårt vardagsliv. Och varför vill inte kommunstyrelsen skydda göteborgarna mot framtida kostnader när de 20 miljarderna är slut? Följande politiker, med partivänner, i kommunstyrelsen har avslagit ovanstående yrkanden: Jonas Attenius (S), Daniel Bernmar (V), Karin Pleijel (MP), Emmyly Bönfors (C), Axel Darvik (L), Elisabet Lann (KD) samt Axel Josefson (M).

Media har rapporterat att pengarna är slut och till och med överskridna. Projektet, som politikerna mot folkviljan beslutade om, är inte ens halvfärdigt. De svåraste delarna av momenten återstår. Vem ska betala alla miljarder som fattas om vi inte avbryter projektet nu? Vem av er vågar svara mig och alla andra som är besvikna?

ANNONS

Åke Ekener

LÄS MER:Västlänkens Korsvägenetapp redan två miljarder för dyr

LÄS MER:Efter haveriet i Haga – Trafikverket anmäls till Riksrevisionen

LÄS MER:Här är västsvenska tågkravet på regeringen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS