Denna veckas 14 recept flera dagar i rad varit nästan helt vegetariska. I söndags var det pasta med mandel och salviakräm. Ser inte så inspirerande ut och hur näringsrik är denna rätt egentligen? skriver insändarskribenten.
Denna veckas 14 recept flera dagar i rad varit nästan helt vegetariska. I söndags var det pasta med mandel och salviakräm. Ser inte så inspirerande ut och hur näringsrik är denna rätt egentligen? skriver insändarskribenten. Bild: Gorm Kallestad

Alla dessa vegetariska recept både krångliga och näringsfattiga

Priset tog nog receptet på linsragu med bönpasta i tisdags. Det var ingredienser i två olika grytor, den ena skulle helst koka i en timma! skriver signaturen ”Matglad Allätare”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Är det starka önskemål från läsekretsen som gör att Dagens mat har svängt från att ge recept med en blandning av kött/fisk/vegetariskt till mer eller mindre helt vegetariska rätter? Denna veckas 14 recept har flera dagar i rad varit nästan helt vegetariska. I söndags var det pasta med mandel och salviakräm. Ser inte så inspirerande ut och hur näringsrik är denna rätt egentligen?

De vegetariska rätterna ofta tidskrävande att tillaga med en mängd specialvaror som bara finns i eko-, asiatiska eller ”andra välsorterade, större butiker”. Vem har tid att leta efter sådana när man går från jobbet – förutom ”matkreatörerna”?

ANNONS

Priset tog nog receptet på linsragu med bönpasta i tisdags. Det var ingredienser i två olika grytor, den ena skulle helst koka i en timma! Dessutom skulle tomater bakas i ugnen och pasta, vildris eller nakenhavre (?) kokas och serveras tillsammans med rikligt med flera färska örter. Alla vegetariska rätter måste tydligen toppas med färska örter, som är dyra och inte ger någon direkt näring eller mättnad.

Jag vill ha tillbaka de tidigare kockarna och rätter som inte är så krångliga!

Matglad allätare

ANNONS