Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Att myndigheterna inte är överens om vem som fattar besluten alternativt skyller på varandra innebär stora negativa konsekvenser för våra barn, skriver insändaren.  Bild: Jonas Ekströmer/TT
Att myndigheterna inte är överens om vem som fattar besluten alternativt skyller på varandra innebär stora negativa konsekvenser för våra barn, skriver insändaren. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Öppna skolorna på heltid!

Det bästa för barnen och barnperspektivet tas inte hänsyn till överhuvudtaget, skriver ”Det bästa för barnen”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Göteborgs högstadieelever får sedan månader tillbaka endast hälften av sin undervisningstid på plats i skolan. Det innebär att hälften av stadens så unga som 13 år månad efter månad är utestängda från sin skola varannan vecka.

Det verkar som att grundskoleförvaltningen tagit detta beslut utifrån regeringens möjliggörande av distansundervisning i högstadiet. Förvaltningen och även friskolor i Göteborgsområdet menar att Folkhälsomyndigheten och regionens smittskydd har uppmanat till distansundervisning. Smittskyddet i regionen säger dock att de inför ingen distansundervisning. Detta är helt och hållet skolans beslut.

Att myndigheterna inte är överens om vem som fattar besluten alternativt skyller på varandra innebär stora negativa konsekvenser för våra barn.

Smittskydd säger att för grundskolor gäller att de ska vara igång om inte smittspridning i klasser eller bland lärare blir så omfattande att man får motverka spridningen genom tillfällig distansundervisning av elever. Ändå kommer besked om att distansundervisning planeras fortsätta kanske så länge som terminen ut.

Att myndigheterna inte är överens om vem som fattar besluten alternativt skyller på varandra innebär stora negativa konsekvenser för våra barn. Det bästa för barnen och barnperspektivet tas inte hänsyn till överhuvudtaget.

Öppna skolorna på heltid snarast för undvika ytterligare kunskapstapp och ohälsa bland högstadieeleverna.

Det bästa för barnen

LÄS MER: Föräldrar som håller barnen hemma under coronapandemin

LÄS MER: Bartlomiej, 18: Jag behöver komma till skolan

LÄS MER: Regioner ger olika besked till skolorna