När buset börjar ta över sitter polisen kvar i polishuset och ägnar sig åt att lägga ned förundersökningar och anmälningar, menar insändarskribenten.
När buset börjar ta över sitter polisen kvar i polishuset och ägnar sig åt att lägga ned förundersökningar och anmälningar, menar insändarskribenten. Bild: Anders Ylander

Är det verkligen vi som ska undvika Järntorget?

Har polisen inte funderat på att deras närvaro har en preventiv påverkan – och att man i princip nu säger okej till buset, och att vi andra bör hålla oss borta från Järntorget, skriver Jan Macallan.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Vi märker att Järntorgsområdet blivit allt mer frekventerat av bus och narkotikahandel. Ett ökande antal incidenter med rån och våld under senare år. Polisen uttalar att man som vanlig och hederlig medborgare bör undvika området.

Redan då höjer man, som boende i området, på ögonbrynen och funderar på om ordningsmakten kapitulerat – att jag bör hålla mig borta från ”mina kvarter”.

Är det så vårt rättssamhälle fungerar idag? När buset börjar ta över sitter polisen kvar i polishuset och ägnar sig åt att lägga ned förundersökningar och anmälningar. Istället för att gå ut och agera och utföra sin plikt!

ANNONS

När det är fotbollsmatcher i staden undrar man varifrån alla poliser och bilar kommer ifrån. Är det en statskupp på gång? Nä, bara fotboll!

Efter polisuttalandet om att man bör undvika Järntorget, inser andra poliser att det nog var ogenomtänkt och anser bara att den vanlige medborgaren inte bör vistas där ensam och påverkad.

Har polisen inte funderat på att deras närvaro har en preventiv påverkan – och att man i princip nu säger okej till buset, och att vi andra bör hålla oss borta ...

Jan Macallan

ANNONS