Fred Johanson, Shioban Dillon, Glenn Close, Andrew Lloyd Webber, Lonny Price och Michael Xavier.
Fred Johanson, Shioban Dillon, Glenn Close, Andrew Lloyd Webber, Lonny Price och Michael Xavier.

Fred Johanson hyllas på Broadway

Den svenska musikalartisten Fred Johanson hyllas återigen av både press och publik för sin roll som Max Von Mayerling i Sunset Boulevard.

ANNONS
|

Redan 2010 gjorde Fred Johanson rollen som Max Von Mayerling i musikalen Sunset Boulevard på Göteborgsoperan. Efter succén på Coliseum i Londons West End förra året med samma musikal, har nu också premiären på Broadway blivit storskaligt hyllad.

– Premiären gick otroligt bra och jag känner mig smått euforisk att ha fått upplevt detta, säger Fred Johanson i ett pressmeddelande.

Både The New York Times och Hollywood Reporter har skrivit vackra ord om Fred Johansons rolltolkning efter premiären i torsdags, och publiken gav musikalen stående ovationer.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att en Broadway-premiär kunde vara så fantastisk. Det här slår allt jag varit med om under mina 22 år som musikalartist, säger han.

ANNONS

Tidigare har Fred Johanson bland annat stått på Göteborgsoperans scen som Odjuret i Skönheten och odjuret (2005). Han har också gjort Juan Peron i Evita (2012) på Malmö opera, men framför allt har han i flera uppsättningar spelat Pontius Pilatus i Jesus Christ Superstar på både svenska och engelska scener. I Sunset Boulevard fortsätter han precis som i West End-uppsättningen spela mot filmstjärnan Glenn Close.

– Att nu få jobba här i fem månader med en ensemble full av varma, ödmjuka superproffs och dela scen med den fantastiskaGlenn Close är smått överväldigande. Jag nyper mig själv i skinnet då och då bara för att kolla att jag inte drömmer.

ANNONS