"Foppa" trivs på nationalarenan: "En rolig match"

Emil Forsberg gör succé i Bundesliga – och i svenska landslaget. Bäst på plan och tvåmålsskytt i 4–0-segern mot Vitryssland. – Vi gjorde vårt jobb bra i dag, säger Leipzigproffset.

ANNONS
|

I det svenska landslag som beskyllts för att vara profillöst sedan en viss Zlatan Ibrahimovic slutade finns det en spelare som sticker ut lite extra:

Emil Forsberg.

Han har en bärande roll i Tyskland näst bästa klubblag den där säsongen – och han blir en allt viktigare spelare i svenska landslaget.

Mot Vitryssland gjorde han dessutom två mål.

Det första kom på straff efter 19 minuter, det andra kom i början av andra halvleken efter ett extremt slapphänt ingripande av den vitryske målvakten.

– Det där var ju faktiskt en riktig målvaktstavla – jag har nog aldrig varit om att göra ett sådant enkelt mål tidigare, säger Emil Forsberg om bollen som stusade med knapp styrfart in mellan Andrej Gorbunovs ben.

ANNONS

Han vill inte framhålla sin egen insats före lagkamraternas.

– Huvudsaken är att vi i laget gjorde en bra insats. Och det tycker jag att vi gjorde. Vi gjorde jobbet för varandra därute på planen, och vi var mentalt förberedda på att det inte bara handlade om att ställa ut skorna,. Det tycket jag vi klarade av på ett bra sätt, säger han.

Hur kändes matchen för dig, då?

– Det var en rolig match, det var det absolut. Visst är det viktigt att göra mål – men det känns också skönt att vi kunde hålla nollan bakåt och det absolut viktigaste av allt var ju att vi tog tre poäng.

Fyra av dina fem landslagsmål har du gjort på Friends Arena. Trivs du extra bra här?

– Oj, det visste jag inte … Nej, det vet jag inte om jag gör. Det har nog mest bara blivit så.

ANNONS