Fisher och Reynolds stormiga familjeliv på film

ANNONS
|

Debbie Reynolds kördes till sjukhus på onsdagen med hjärtbesvär, enligt nösesajten TMZ, och gick bort senare på natten. Hon ska då ha befunnit sighemma hos sin soni Beverly Hills för att planera sin dotter Carrie Fishers begravning. Fisher avled i sviterna av en stroke bara ett dygn före sin mor.

LÄS MER: Känd skådespelerska dog - ett dygn efter dottern

Liv i rampljuset

Reynolds var ett stort namn under Hollywoods klassiska era. Hon slog igenom på bred front som 19-åring i Singin' in the rain 1952 och nominerades till en Golden globe för Bundle of Joy 1956. Under inspelningen träffade hon Eddie Fisher, som hon senare gifte sig med. Han var en känd sångare som hade släppt flera hitlåtar under 50-talets första hälft. Paret fick dottern Carrie och sonen Todd Fisher.Deras äktenskap slutade i en uppmärksammad skandal, då Eddie Fisher lämnade sin familj för Elizabeth Taylor 1959.

ANNONS

LÄS MER: Här är Carrie Fishers bästa citat

I mediestormen som följde fortsatte Reynolds att arbeta, och släppte ett popalbum samma år. Hon nominerades till en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll för The Unsinkable Molly Brown, som kom 1964, och gick sedan vidare till att uppträda på Broadway.

Skildrade på film

Dottern Carrie Fisher fick senare en egen filmkarriär i och med genombrottet i Star Wars. Hon gick vidare till att skriva manus, bland annat till filmen Postcards from the Edge från 1990. Filmen baserades på henne semisjälvbiografiska roman, i vilken hon skildrar en ung skådespelerska med missbruksproblem och hennes relation till sin självupptagna, manipulativa mor. Huvudrollerna spelas av Maryl Streep och Shirley McLaine.

Trots konflikter ska Carrie Fisher och Debbie Reynolds ha stått varandra mycket nära. På Mors dag i våras postade Fisher den här bilden på sitt Instagramkonto:

Kommande dokumentär

Relationen mellan Carrie Fisher och Debbie Reynolds har också porträtterats i en dokumentär som hade premiär påårets Cannesfestival. Filmen har producerats av Todd Fisher, Carrie Fishers bror, och skildrar Hollywood genom familjens framgångar, skandaler och inre konflikter.

Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds kommer att ha premiär på HBO våren 2017.

ANNONS