Farnerud om segermålet: "Jag chansade"

Alexander Farnerud har skjutit hårdare. Och han har definitivt gjort snyggare mål. Men 3–2-målet mot Hammarby var i alla fall väldigt viktigt.

ANNONS
|

Sedan Alexander Farnerud kom till Häcken har lovorden regnat över skåningen. Men faktum är att han spelmässigt sett inte var riktigt på topp mot Hammarby. Inte om man jämför med tidigare prestationer som samtliga har varit bättre.

Ändå går det inte att frånse att det var Farnerud som avgjorde med 3-2-målet i 86:e minuten och som därmed såg till att Häcken fick tre viktiga poäng i jakten på en fjärdeplats.

– Det här konstgräset är lite lurigt, så jag chansade med ett skott. Jag letade först efter någon att passa till, men hittade ingen. Och så gick den in! Det var väldigt skönt, säger Farnerud.

ANNONS

Borde den ha gått in?

– Det får du fråga deras målvakt om …. Men som sagt, studsarna på det här underlaget är luriga.

Farnerud tycker att Häcken krånglade till sitt spel lite för mycket på telefonarenan.

– Vi komplicerade spelet och passade för mycket i sidled och för mycket tillbaka till målvakten. Vi ska spela mer framåt. Vi kan absolut bättre än vad vi visade i dag.

Hur påverkades ni spelare av Rasmus Lindgrens skada?

– Det är klart att en sådan händelse tog bort fokus lite just när det hände, man tänkte på honom och så och hoppades att allt gått bra och att han ska kunna återhämta sig. Nu blev det så olyckligt att de hann göra mål då också innan vi kommit tillbaka riktigt i balans.

Rasmus Lindgren, som fördes med ambulans till sjukhus, har drabbats av en hjärnskakning – men sent igår kväll var det de enda uppgifter som gick att få.

– Det var klart spooky. Jag förstod direkt att kan var tvungen att bryta matchen, säger Häckens tränare Peter Gerhardsson, som också vill passa på att plussa för matchhjälten Farnerud:

– Han har oerhörda offensiva kvaliteter med en bolltouch som är helt fantastisk. Han brukar säga att han inte orkar 90 minuter än, men det var väl tur att jag inte lyssnade på honom utan lät honom vara kvar på planen.

ANNONS
ANNONS