Fansen sluter upp efter stormen: "Supportrarna är fantastiska"

Trots de dåliga resultaten och den stormiga veckan kan IFK Göteborg räkna med stort stöd i matchen mot Örebro. Nästan 10 000 biljetter var sålda under lördagen. En siffra som förväntas öka under söndagen. – Vi kommer att vara oerhört starka tillsammans, säger David Boo Wiklander.

ANNONS
|

IFK Göteborg har alltid haft en stor och trogen supporterskara. Inte bara i medgång utan även i motgång. När det nu blåser motvind på IFK Göteborg efter den svaga vårsäsongen, sluter supportrarna upp inför hemmamatchen mot Örebro. Under lördagen var det nära 10 000 sålda biljetter till matchen. Den siffran väntas stiga i takt med att det närmar sig matchstart på söndag.Tobias Hysén som efter senaste matchen mot Örebro var framme och pratade med besvikna supportrar, är nöjd med stödet den senaste veckan.

– Det är som alltid viktigt, det säger vi varje gång att vi har ett jättebra stöd.I alla fall har jag upplevt ett jättebra stöd under den här veckan som det har varit lite blåsigt. Det betyder jättemycket, dels för mig personligen men även för hela laget att man märker att det sluts upp lite. Folk är irriterade, frustrerade och ledsna men försöker ändå vända det till något positivt när det hänt lite skiften och så där. Det blir som en nystart för föreningen också så förhoppningsvis kan vi använda allt som hänt till att skapa energi, säger Hysén.

ANNONS

"Oerhört starka tillsammans"

Mittbacken David Boo Wiklander brukade själv gå på IFK Göteborgs matcher när han var yngre. Han tror att med hjälp av supportrarna så kommer de komma ut som ett nytt lag på mot Örebro.

–Det är som sagt i sådana här lägen man svetsar ihop ett lag riktigt ordentligt. Samtidigt så vet man att när man var yngre och gick på de här matcherna så var det inte alltid segrar heller. Men man vet att man får nya supportrar och mycket folk som bryr sig om och tar till sig laget. Vi kommer att vara oerhört starka tillsammans, säger David Boo Wiklander.

"Supportrarna är fantastiska"

Torbjörn Nilsson presenterades som ny assisterande tränare till Alf Westerberg tidigare i veckan. Han har sedan tidigare tillbringat två sejourer som spelare i klubben och är van vid att höra supportrarnas sång från läktaren.

– Supportrarna är fantastiska. Jag har följt IFK och varit på ett antal matcher varje år. Vissa år har det gått lite sämre men ändå står supportrarna och sjunger. Laget har legat under men ändå står de och sjunger. Det är fantastiskt, det är liksom det som gör hela grejen, säger Torbjörn Nilsson.

Är det Torbjörn Nilsson effekten?

– Nej det tror jag inte, jag ska ju inte spela, säger han och skrattar.

ANNONS
ANNONS