Fans-hyllningen efter stormötet: "Vi lyfts fram"

Över 16 000 åskådare bjöd på en mäktig ljudkuliss på Gamla Ullevi när IFK Göteborg besegrade AIK. Efteråt var Blåvitt-spelarna lyriska över hemmastödet. – Det var så jäkla häftigt, vilken hemmaarena, vilka supportrar!, säger Vajebah Sakor.

ANNONS
|

IFK Göteborg har haft en tuff säsong. Men det hindrade inte de blåvita fansen från att sluta upp ordentligt när det var dags för det uppskjutnarivalmöte mot AIK på Gamla Ullevi på torsdagskvällen. Publiksiffran på 16 187 åskådare var undantaget premiärmötet mot Malmö FF på Ullevi den bästa noteringen för klubben under årets säsong.

Tillsammans med en stor tillrest AIK-klack skapade supportrarna en fininramning. Och efteråt var flera Blåvitt-spelare mäkta imponerade av stödet från läktarplats.

– Fantastiskstämning. Hemmafansen ger oss något viktigt att spela för och vi ger något tillbaka. Hemmaarenan och hemmafansen, fy fan såhäftigt det var, så himla skönt att ge dem tre poäng då också, säger Vajebah Sakor, som gjorde sin första hemmamatch från start i den blåvita dressen.

ANNONS

"Vi lyfts fram"

Han fick medhåll av flera lagkamrater.

–Sådana här matcher behöver man inte ladda. När man går intill vår sång så är det underbart. Det är så man vill ha det jämt. När man går ut här och spelar inför fullsatta läktare och tar tre poäng mot AIK, då kan man inte klaga, säger Sebastian Eriksson.

Pontus Dahlberg tyckeratt supportrarnas insats spelade en avgörande roll för utgången av matchen.

– Vi tror på varandra och med det här fantastiska stödet från publiken så lyfts vi fram.

Sören Rieks var den som skänkte supportrarna hopp om en vändning när han dunkade in 1-1. Och dansken värdesätter segern högt.

– Det går inte att sätta ord på, sådana här matcher vill man vinna. För klubben och supportrarna som står bakom oss varje match. De (fansen) gör en fin match också, trots tuff start.

ANNONS