Experterna har fler landskamper än startelvan

Janne Andersson får klara sig utan tre nyckelspelare mot Frankrike. Martin Olsson, Mikael Lustig och Marcus Berg är skadade och missar matchen. – Jag är inte jätteorolig, säger Anders Svensson i Kanal 5.

ANNONS
|

Den svenska startelvan har tillsammans mindre landskamper än vad expertduon i Kanal 5 har. Kim Källström med 131 landskamper och Anders Svensson med sina 148 landskamper samlar ihop 279 matcher för blågult.

Janne Andersson startelva mot Frankrike hamnar på 229 landskamper ...

Förbundskapten har tvingats klara sig utan trion Martin Olsson, Mikael Lustig och Marcus Berg. Tre blytunga avbräck för landslaget.

– Det är klart att det saknas en del erfarenhet. Framförallt Lustig, det finns kvalité bakom men han har varit en startspelare länge. Varit given under många år och är en ledartyp. Han pratar mycket på plan och brukar göra ett bra jobb. Men det finns duktiga spelare bakom, så jag är inte jätteorolig, säger Anders Svensson i Kanal 5.

ANNONS

Kim Källström delar Svenssons uppfattning om att Mikael Lustig är det tyngsta avbräcket för landslaget. Han lyfter fram mittbacksduon som Sveriges viktigaste.

– Så länge Lindelöf och Granqvist inte är skadade så … de är navet i det svenska laget i den bästa lagdelen vi har, säger han.

ANNONS