Till Way Out West. Artisten, låtskrivaren och filmaren Eva Dahlgren uppträder på Way Out West i sommar och kommer med nytt material. Bild: Jonas Ekströmer/TT.
Till Way Out West. Artisten, låtskrivaren och filmaren Eva Dahlgren uppträder på Way Out West i sommar och kommer med nytt material. Bild: Jonas Ekströmer/TT.

Eva Dahlgren till Way out West

Eva Dahlgren kommer till Way out West. Konserten blir en blandning av nya och gamla låtar, om vädret tillåter.

ANNONS
|

I sommar kommer Eva Dahlgren för första gången till Way out West. Redan förra året var hon på god väg att besöka festivalen men fick förhinder.

– Jag hade bokat för att se Sia, jag tycker hon är så jäkla bra. Då ringde Veronica Maggio och frågade om jag ville vara med och spela på Stockholms stadion.

I stället dyker hon upp på festivalen i år och kommer själv att stå på scen.

– Spelningen blir en blandning av helt nya och gamla låtar, men det beror på vädret lite grann. Vissa låtar passar inte till alla väder.

Läs också Jan Anderssons krönika:Dahlgren kompletterar ett redan starkt startfält

Hon ser framemot spelningen och Way out West står högst på upp på listan bland festivaler.

ANNONS

– Det känns som att Way out West är den viktigaste festivalen vi har i Sverige. Det finns alltid ledstjärnor och just nu är den Way out West, den har bäst artister och är bäst med allt runt omkring.

De nya låtarna hon nämner är en början på ett album. Hon kommer fortsätta med dem nästa gång hon kommer till Stockholm. Men än så länge är det för tidigt att säga mer.

– Det är en början. Just nu håller jag den längst ut i svansen, men det finns ingen kropp ännu.

Eva Dahlgren som bor i USA, sa till GP i höstas att hon och hennes fru Efva Attling flyttar hem till Sverige om Trump vinner valet. Nu när han har vunnit säger hon att de nog inte flyttar hem till Sverige helt och hållet.

– Vi bor ju i Sverige egentligen, men Efva har business här. Det var många som sa så av skräck inför den nya presidenten. Det är en konstig stämning här och jag är fortfarande förfärad.

– Men vi ska inte glömma att det finns ett enormt motstånd också.

Det mest förfärande tycker hon är Trumps enkla lösningar på stora frågor. Hon ser ändå två sidor av de kommande åren.

ANNONS

– Tror att de här åren blir sorgliga faktiskt. Men jag tror också på ett politiskt uppvaknande hos människor som aldrig ägnat sig åt politik.

FOTNOT: Även nyligen grammisbelönade Frida Hyvönen och Léon är klara för sommarens Way out West.
ANNONS