Eriksson om firandet: "Jag var trött – orkade inte springa"

Det var stundtals ganska grinigt på planen i derbyt mellan Blåvitt och Häcken. En som däremot lite överraskande höll sig lugn är Sebastian Eriksson. – Jag får lugna ner ungtupparna nuförtiden, säger han.

ANNONS
|

Sebastian Eriksson har fått sig ett lyft sedan han fick lagkaptensbindeln på armen efter att Mattias Bjärsmyr lämnat för spel i Turkiet. Efter 1–1 mot Häcken var Eriksson ganska nöjd – även om det inte blev seger.

– Det var en jämn match tycker jag. Vi har några situationer som kunde ha lett till mer men det var en tuff och jämn match därute och Häcken lät oss ha lite boll och spela. Det var tufft men roligt och lite synd att vi inte lyckades vinna men vi förlorade i alla fall inte, säger han med ett leende.

Du gjorde mål till och med?

ANNONS

– Till och med det ... det var jävligt längesedan. Senast var våren 2015 så det var alldeles för längesedan. Det här blir ytterligare en boost i självförtroendet.

Firandet höll Ralf Edström-klass?

– Lite så. Jag var trött och orkade inte springa.

Vad säger du om målet?

– Jag tänkte inte skjuta först men så kom bollen perfekt så då var det mer "nu nyper jag till". Jag såg bollen hela tiden och den var utanför hela vägen men svängde in på slutet där.

– Surt att vi åker på ett sådant skitmål bara.

Mycket snack inför, hur var det därute?

– Det blir alltid lite snack från deras sida. Häcken kan säga lite mer än oss inför matcherna ... men vi försöker vara lugna och inte säga saker i media. Sen tycker jag att vi gör en ganska bra match. Det var en rolig match att spela.

Och du höll dig lugn?

– Jag får lugna ner ungtupparna nuförtiden ... jag är för gammal för det där. Jag har lugnat ner mig tror jag och lägger energin på rätt saker.

ANNONS