Elmanders sågning: "Vissa viker ner sig"

Öis kollapsade fullständigt och förlorade med 1-5 borta mot Norrby. Efter debaclet var Johan Elmander kritisk till lagets uppträdande. – Det är några som viker ner sig i stället för att ta bröstet upp och visa att ”här är vi”, säger han.

ANNONS
|

Sällskapets fina svit med nio poäng och noll insläppta mål på de tre senaste matcherna fick sig en ordentlig törn när laget kollapsade borta mot Norrby och förlorade med hela 1-5. En av många besvikna efter insatsen var storstjärnan Johan Elmander som ställde sig kritisk till lagets uppträdande.

– Vi stod och sa efter senaste matchen att vi måste vara ödmjuka och kriga. I dag är det vissa spelare som inte krigar, tycker jag.Norrby är bra och rullar bra och krigar bra.

Boråslaget gick tidigt upp i ledning och en bit in i den första halvleken var en märkbart irriterad Elmander ute vid Öis-bänken och gestikulerade.

ANNONS

Vad var det du ville ha sagt där? – Du kan ha en riktig dålig match, men du ska fan i mig kriga. Vi måste vara ödmjuka och kriga, du får ingenting gratis i den här ligan, den är såpass jämn. Jag frågade lite vad vi skulle göra, det är några som viker ner sig i stället för att ta bröstet upp och visa att ”här är vi” så blir det att man viker ner sig, trots att vi kommer hit med stort självförtroende.

Efteråt var Elmander framme hos den stora tillresta Öis-klacken och diskuterade med besvikna supportrar.

– De var besvikna, med all rätt. De måste få säga vad de tycker och tänker. Vi är lika besvikna som dem, vi skäms lika mycket. Att vi ytterligare en gång kan tappa en match med så mycket mål. Det var en bra diskussion där de fick säga att de inte är nöjda, och det är fullt förståeligt.

Han fortsätter:

– Det är fantastiskt att det är så många som reser hit och ger oss sådant stöd, bara tråkigt att vi gör dem besvikna.

ANNONS