Kvartalsrapport från den nätbaserade klädkedjan Zalando, med Kinnevik som storägare. Arkivbild.
Kvartalsrapport från den nätbaserade klädkedjan Zalando, med Kinnevik som storägare. Arkivbild. Bild: Michael Sohn/AP/TT

Zalando hoppas på försäljningslyft i år

Försäljningen för den tyska onlinebaserade klädbutiken Zalando, med Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik som storägare, har börjat återhämta sig efter att först ha fallit markant när coronapandemin slog till.

ANNONS

Nu räknar Zalando med en försäljningsökning på 10–20 procent under 2020, skriver bolaget i en delårsrapport presenterad i onsdags kväll. Vinstprognosen för helåret är enligt Zalando 100–200 miljoner euro, runt en till två miljarder svenska kronor, vilket kan jämföras med 225 miljoner euro 2019.

Under första kvartalet ökade försäljningen med 10,6 procent till 1,5 miljarder euro. Zalandos rörelseresultat, justerat för engångsposter, blev en förlust på 98,6 miljoner euro.

Kvartalsresultatet ligger i linje med den vinstvarning Zalando gick ut med i april.

Zalando-aktiens kurs har inför delårsrapporten lyft med cirka 60 procent på Frankfurtbörsen sedan årets bottennotering i slutet av mars, vilket innebär att aktien sedan årsskiftet gått upp med 5 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS