Willys får ny vd – Thomas Evertsson lämnar efter 15 år

Under Thomas Evertssons tid har lågpriskedjan Willys expanderat kraftigt i landet – nu lämnar vd:n för den göteborgska kedjan. Ny vd hämtar ägaren Axfood från inköpsbolaget Dagab: Nicholas Pettersson har varit mångårig chef där.

ANNONS
|

Willys skapades ur kedjorna Willys Cash i Kungsbacka och LL:s Livs i Göteborg i slutet av 90-talet. Efter att ha blivit förvärvat av Axfood, som bland annat också har Hemköp, expanderade lågpriskedjan kraftigt över landet och har idag över 200 butiker i landet. Huvudkontoret är alltjämt i Göteborg. Och nu lämnar den person som varit vd sedan 2008, boråsaren Thomas Evertsson. Evertsson hamnade på plats 20 på GP:s maktlista för 2022 med motiveringen: ”När matpriserna stiger tar Willys marknadsandelar i rekordfart.”

– Jag känner mig hedrad över att ha fått möjligheten att ta vid efter Thomas, som har utvecklat Willys till att vara Sveriges mest rekommenderade dagligvarukedja. Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position med Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger Nicholas Pettersson i ett uttalande.

ANNONS

Trappar ned uppdraget

Vad 59-årige Thomas Evertsson kommer att göra härnäst framgår inte av pressmeddelandet, men det framgår att det kommer att handla om en gradvis överlämning – Nicholas Pettersson tillträder 1 februari nästa år.

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att under ordnade former runda av sin operativa karriär efter årsskiftet. Jag är väldigt glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att axla rollen efter Thomas, säger Klas Balkow vd för Axfood i ett uttalande.

Thomas Evertsson kommenterar att han lämnar företaget med:

– Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag i min roll som vd fått möjligheten att leda utvecklingen av Willys till det Willys är idag. Det är nu en bra tidpunkt, både för företaget och för mig personligen, att på ett planerat och kontrollerat sätt lämna över till en förträfflig person.

LÄS MER:Maktlistan 2022 – plats 25-1

LÄS MER:Från skamligt till trendigt – så tog lågpriskedjorna över våra stadskärnor

LÄS MER:Willys krossar miljardvallen

LÄS MER:Kedjans drag i lågpriskriget – öppnar ny butik i centrum

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS