Wallenstams styrelseordförande Christer Villard blev 70 år.
Wallenstams styrelseordförande Christer Villard blev 70 år. Bild: Bertil EnevÂg Ericson / TT

Wallenstams ordförande har avlidit

Fastighetsbolaget Wallenstams styrelseordförande Christer Villard har gått bort, meddelar Göteborgsbolaget på onsdagseftermiddagen.
– Jag kan inte med ord beskriva hur saknad han är, säger vd Hans Wallenstam.

ANNONS
|

Wallenstams ordförande Christer Villard har efter en tids sjukdom gått bort.

– Christer har genom åren gjort en ovärderlig insats för Wallenstam. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och jag är oerhört tacksam för hans enorma engagemang och bidrag till bolagets utveckling, skriver vd Hans Wallenstam i ett pressmeddelande.

Fastighetsbolagets vd Hans Wallenstam sörjer bortgången av sin nära vän och mentor Christer Villard.
Fastighetsbolagets vd Hans Wallenstam sörjer bortgången av sin nära vän och mentor Christer Villard. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Christer Villard steg in i Wallenstams styrelse som ledamot 1995 och valdes till ordförande 2004.

Utöver arbetet i fastighetsbolaget hade Christer Villard även uppdrag för bolag som Segulah och Länsförsäkringar Stockholm. På meritlistan fanns även flera företagsledande positioner inom finans- och bankväsendet.

– Mina tankar går till Christers familj och närstående. Christer lämnade alltid ett stort avtryck, både professionellt och i privata möten. För mig var han också en mentor och fantastisk vän, jag kan inte med ord beskriva hur saknad han är, kommenterar Hans Wallenstam Christer Villards bortgång.

ANNONS
Vice ordförande Ulrica Messing tar över ordförandeklubban i Wallenstam fram till och med nästa årsstämma.
Vice ordförande Ulrica Messing tar över ordförandeklubban i Wallenstam fram till och med nästa årsstämma. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Enligt Wallenstam kommer bolagets nuvarande vice styrelseordförande Ulrica Jansson Messing, även känd socialdemokratisk politiker, ta över ordförandeklubban. Hon kommer sitta på posten fram till och med nästa årsstämma, enligt fastighetsbolaget.

Även hon kommer att sakna sin mångårige kollega.

– Det är mycket tråkigt, Christer var en person full av engagemang och liv och gjorde avtryck i styrelserummet men även utanför. Jag kommer sakna honom mycket, säger Ulrica Messing och fortsätter:

– Han hade en förmåga att vara oerhört påläst och fokuserad samtidigt som han alltid hittade utrymme för en rolig anekdot eller ett skratt mitt i allvaret. Det är oerhört värdefulla egenskaper för en styrelseordförande.

Nu tar du över ordförandeklubban fram till åtminstone nästa årsstämma, vad tänker du om det?

– Det var självklart eftersom vi har fasta rutiner för hur vi ska hantera en sådan här situation. Men som vanligt handlar det nu om att leda styrelsearbetet framåt, i både Wallenstams och Christers anda, säger Ulrica Messing.

Christer Villard blev 70 år.

ANNONS