Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Volvo i ny storaffär – säljer 2 000 lastbilar

Litauiska transportföretaget Girteka Logistiks har beställt 2 000 lastbilar från Volvo Lastvagnar. Det är den andra storordern av Volvo Lastvagnars senaste modell på kort tid.

Det är det Litauenbaserade Girteka Logistics som beställt 2 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save.

De så kallade FH-lastbilarna kunde efter ett ettårigt bränsletest uppvisa en bränsleförminskning med tio procent jämfört med lastbilsmärken i en blandad flotta.

I-Save-tekniken använder sig bland annat av en bränsleeffektiv motor, tomgångsavstängning och teknik som anpassar hastigheten av bränslebesparande skäl.

LÄS MER: Italienskt bolag köper 1 000 lastbilar från Volvo

– Med denna investering kommer vi att bidra till ökad säkerhet på vägarna men också lägre utsläpp tack vare den enastående bränsleeffektiviteten. Vi är väldigt glada över att samverka med Volvo Lastvagnar på resan mot noll olyckor och minskad miljöpåverkan, säger Edvardas Liachovičius, vd för Girteka Logistics i ett pressmeddelande.

Andra beställning på kort tid

Girteka Logistics har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar, med omfattande verksamhet i Europa and Ryssland. Bolagets affärsrelation med Volvo Lastvagnar sträcker sig 15 år tillbaka.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya modellserie kommer starta i mars och lastbilarna kommer att levereras under 2021.

Tidigare i år beställde det italienska transport- och logistikföretag Lanutti Group 1 000 lastbilar av samma modell.

Volvo Lastvagnar ingår i Volvokoncernen som ett dotterbolag till AB Volvo.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.