Volvo Cars byter namn på två elbilar till EX40 och EC40

Nu ska alla Volvo Cars elbilar bli ett mer sammansvetsat gäng. Göteborgsföretaget har nu bestämt att två av deras modeller ska byta namn för att bättre passa in.

ANNONS
|

Volvo Cars kallar det själva att de nu ”harmoniserar” namnen för elbilarna XC40 Recharge och C40 Recharge. Deras nya namn blir EX40 respektive EC40, och därmed passar fordonen bättre in med de andra helt elektriska modellerna EX30, EX90 och EM90, menar bilföretaget.

– Genom att anpassa namnen på våra första elbilsmodeller till resten av vår elbilsportfölj förenklar vi valen för konsumenterna när vi fortsätter att elektrifiera vårt utbud, säger Björn Annwall, Volvo Cars vice vd, i ett pressmeddelande.

16 procent elektriska bilar under 2023

Volvo Cars, som grundades 1927, ska bli en helt elektrisk biltillverkare till år 2030 är planen. Standardiseringen av modellnamnen på elbilarna är i linje med den omvandlingen, menar företaget själva.

ANNONS

Under 2023 var 16 procent av de bilar som Volvo Cars sålde helt elektriska.

Istället för Recharge kommer Volvos alla plug-in-hybridmodeller betecknas T6 eller T8 beroende på vilken effekt bilarna har. Namnet XC40 finns kvar för förbränningsdrivna varianter av modellen.

LÄS MER:Recension: Volvo Cars EX30

LÄS MER:Roger Akelius: Finns Volvo Cars ens kvar om 15 år?

LÄS MER:Miljardsatsning för Volvo Cars – vid gamla huvudkontoret på Hisingen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS