Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Valfestens upplägg oförargligt"

Mot att locka med badmode på catwalken fick riksdagsmannen Göran Lindblad ett bättre pris på mat och dryck av restaurangen. Trots ilskna reaktioner vidhåller han att upplägget av hans kick-off är oförargligt.
Han ska snart byta om till tandläkarrocken, dagens första patient på mottagningen på Sankt Pauligatan i Östra Göteborg, är snart i antågande. Efter GP:s rapportering samma dag om moderaten Lindblads planerade kick-off lär inte samtalsämne saknas.
Det går få minuter mellan telefonsamtalen som avbryter intervjun. Kanske som hos moderaternas partiordförande efter uttalandet om ränteavdragen i måndags. Fast Göran Lindblad litar på att kritiken mot honom själv snart ska överskuggas av den som riktas mot Fredrik Reinfeldt.

Hur trist det känns den här dagen låter han inte synas utanpå. Det säger han medan han ler och är artig, trots att han tycker att hans kick-off på restaurang Valand på fredag har omskrivits i felaktiga ordalag.
- Tråkigt att det fått fokus på nakna tjejer. För mig handlar det om att hitta ett roligt sätt att få ut politiken, särskilt bland ungdomar.

Göran Lindblad upprepar att modevisningen, där både badmode och underkläder ska visas, är restaurangens eget arrangemang och inget han har ordnat.
Det är en av de saker han upprepar för varje ny telefonör han får på linjen. Bland annat säger Göran Lindblad till en av alla som hör av sig att han ska höra med Valand om de kan tänka om. Men om de skulle ställa in modevisningen vet han förmodligen inte det förrän på fredag.
- Det är i alla fall ingen idé att gå ut med det innan, då kommer det kanske inte så många.

För biljettförsäljningen har vunnit på uppmärksamheten samtidigt som Göran Lindblad kritiseras av ett flertal partikamrater och sympatisörer.
- De har bara er version. Jag förklarar att det inte ska förekomma några lättklädda värdinnor under första delen av kvällen, då får de ha mina kampanjkläder på sig.
Varför ger du i din inbjudan intryck av att modellvisningen sker i din regi?
- Det var ett krav från restaurangens sida för att jag skulle få ett visst pris på mat och dryck. Biljettpriserna täcker inte hela kostnaden utan jag betalar resten.

Varför väljer du den här inramningen för din kick-off?
- Jag vill ha en kul start för valarbetarna och att visa badmode är helt rimligt. Men om någon tagit anstöt är jag beredd att be om ursäkt.
Förutom Göran Lindblads egen inbjudan har ytterligare en skickats ut av medarrangören Joakim Granberg. I hans inbjudan finns hänvisningar till hans hemsidor med lättklädda unga tjejer som går att hyra som värdinnor vid tillställningar.

Göran Lindblad säger att han inte kontrollerat hemsidorna, inte förrän under intervjun med GP i tisdags.
Varför?
- Jag har inte sett inbjudan. Men nu har Joakim läst upp den för mig.
I inbjudan står att Joakim Granberg har bokat "vår modellagenturs söta damer som värdinnor". Göran Lindblad säger att han inte hade reagerat om han sett den med egna ögon i förväg. Och hemsidesadressen hade han inte brytt sig om att gå in på.
Förstår du reaktionerna hos dem som ser innehållet på hemsidan som anges vara inbjudan till din kick-off?
- Där fins en del bilder som absolut inte är lämpliga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.