Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Wasséns, som har två butiker i Nordstan, har ansökt om konkurs. Bild: Erik Abel
Wasséns, som har två butiker i Nordstan, har ansökt om konkurs. Bild: Erik Abel

Väskbutik ansöker om konkurs

Modebutiken Wasséns, som bland annat säljer väskor, skor och andra accessoarer, har ansökt om konkurs vid Göteborgs tingsrätt. Det berör tre butiker i centrala Göteborg.

Det är tuffa tider för detaljhandeln och nyheterna om konkurser och rekonstruktioner i branschen följer varandra.

En av de senaste i raden handlar om modeföretaget Wasséns, som ansökte om konkurs vid Göteborgs tingsrätt i förra veckan.

LÄS MER: Ny konkursvåg väntar – värsta läget på 20 år

Tre fysiska butiker och webbshop

Wasséns, som är baserat i Västra Frölunda, har två butiker i Nordstan och ytterligare en på Korsgatan i centrala Göteborg. Där säljer man bland annat väskor, skor och andra accessoarer.

Bolaget har också haft en webbutik, men för närvarande ligger den nere. Den som loggar in på hemsidan möts av meddelandet att webshopen är stängd tills vidare.

Lars Zetterberg vid Ackordcentralen är utsedd till konkursförvaltare. Han har ännu inte hunnit sätta sig in i bakgrunden till konkursen, men berättar vad som kommer hända med verksamheten närmast.

– Nu kommer vi att fortsätta ha försäljning i åtminstone två av butikerna, den på Postgatan och den på Korsgatan. Jag har precis varit på ett längre möte med personalen och diskuterat hur detta ska hanteras. Men utöver det vet jag ganska lite, jag har precis börjat sätta mig in i ärendet, säger Lars Zetterberg.

LÄS MER: Klassisk fotobutik slår igen – flyttar verksamheten till Borås

Flera modebutiker i samma läge

Wasséns är långt ifrån det enda modeföretaget som drabbats hårt av den rådande krisen. I slutet av förra veckan stod det klart att över 1 000 personer får lämna H&M, både som en följd av coronapandemin och en omorganisation. MQ försattes i konkurs i mitten av april, men den tidigare ägaren Mats Qviberg köpte sedan tillbaka koncernen från konkursboet.

Andra exempel på modebutiker som tvingats stänga under krisen är the Shirt Factory, som gick i konkurs i början av april, och Flash, som hade fem butiker i Göteborg när de försattes i konkurs.

GP har sökt bolagets styrelse för en kommentar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.