Flera av Pressbyråns anställda uppger att de inte har fått lön som de ska.
Flera av Pressbyråns anställda uppger att de inte har fått lön som de ska.

Uteblivna löner för anställda på Pressbyrån

Många i Sverige känner en lättnad över att den 25:e äntligen är här. Alla förutom Pressbyråns anställda, vars löneutbetalningar uteblivit.
– Det är årets fattigaste månad så det är typiskt att det händer just nu, säger en butiksanställd i Göteborg.

ANNONS
|

Man brukar säga att den 24 januari är årets fattigaste dag.

För anställda i franchiseföretaget Pressbyrån, en av Sveriges mest namnkunniga kiosk- och servicebutikskedjor, har den dagen skjutits fram.

Deras löner har nämligen inte betalats ut ännu, enligt uppgifter från flera anställda.

– Det är problematiskt eftersom januari är årets fattigaste månad. Så det är typiskt att det händer nu, säger en Pressbyråanställd i centrala Göteborg till GP.

En annan anställd skriver till tidningen att problemet är riksomfattande och att de löner som skulle ha betalats den 24 januari också har uteblivit.

Pressbyrån: Tekniskt strul hos banken

Skälet är av teknisk karaktär hos butikskedjans bank:

ANNONS

– På grund av mindre tekniska problem blev löneutbetalningarna försenade med en dag. Lönerna kommer att betalas ut under dagen i dag, vilket vi precis fått bekräftat av vår bank, skriver franchiseägaren Reitan Convenience Sveriges kommunikationschef Lennart Schultz i ett mejl till GP.

Han fortsätter:

– Det är viktigt att poängtera att detta inte har någon koppling till de senaste dagarnas hackerattack som det skrivs om i media.

LÄS MER:Så klarar du fattiga januari

LÄS MER:Tio saker du måste veta om pengar – innan du fyller 18 år

LÄS MER:De har Sveriges högsta inkomster

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS