Stockholmsbörsen öppnar på plus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen öppnar på plus. Arkivbild. Bild: Joakim Ståhl/SvD/TT

Uppåt i börsöppningen

Stockholmsbörsen stiger något i öppningen. Efter några minuters handel ligger det breda OMXS-indexet plus 0,5 procent.

ANNONS
|

Bland de storbolag som stiger mest finns Alfa Laval, plus 1,7 procent, Ericsson, plus 1,7 procent och Astra Zeneca, plus 1,6 procent.

Det storbolag som tappar mest är SBB, minus 3,5 procent, som under morgonen meddelat att bolaget sålt en stor aktiepost i ett samägt bolag, Solon.

Även Sinch faller, minus 0,6 procent, och Swedbank, minus 1 procent.

I Asien har utvecklingen varit blandad, uppåt i Tokyo och nedåt i Hongkong.

Även i Europa ser det ut att gå uppåt något. London är plus 1,2 procent, Paris plus 0,7 procent och Frankfurt plus 0,7 procent.

I USA är börserna stängda på grund av att det är Independance Day.

ANNONS

Under förmiddagen väntas besked i SAS-konflikten – ska det bli strejk i det krisande flygbolaget, eller har parterna lyckats komma överens? Under helgen sköts beskedet upp till klockan 12 i dag eftersom parterna fortfarande förhandlar.

Under denna julivecka är det mest fokus på svensk politik i Almedalen. I dag är det Moderaternas och Vänsterpartiets tur.

I övrigt är det en relativt sommarlugn veckan, med få rapporter och statistikbesked.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS