Ericssons vd Börje Ekholm.
Ericssons vd Börje Ekholm. Bild: Erik Simander/TT

UG söker svar från Ericssons vd via annons

SVT:s Uppdrag Granskning går ut i helsidesannons i Dagens Industri och söker Ericssons vd Börje Ekholm för att få svar på tolv frågor om misstänkta IS-mutor.
– Våra reportrar står redo, skriver ansvarige utgivaren Axel Björklund.

ANNONS
|

I dag håller Ericsson stämma där bolagets vd Börje Ekholm och styrelse kan räkna med en rad frågor om de misstänkta IS-mutorna som Uppdrag Granskning rapporterat om.

Men vd:n Börje Ekholm duckade inför frågorna i samband med tv-programmet, och valde istället att ge sin bild av läget i en intervju i Dagens Industri istället.

Det har fått Uppdrag Granskning att gå ut i en helsidesannons i samma tidning för att söka kontakt med Börje Eklund.

”I månader har vi förgäves sökt dig om en intervju om Ericssons kontakter med IS. Nu skriver vi till dig här istället. Du verkar ju läsa Dagens Industri”...”Vi tycker att våra frågor till dig är viktiga. Att döma av er börskurs tycker aktieägarna det också”, fortsätter annonsen.

ANNONS
Uppdrag Gransknings efterlysning.
Uppdrag Gransknings efterlysning. Bild: Dagens Industri

Annonsen ”kul grepp” men hoppas på svar

Uppdrag Gransknings ansvarige utgivare Axel Björklund beskriver annonsen som ”ett kul grepp”, men hoppas också att annonsen leder till en intervju.

– Jag vill också fördjupa diskussionen om det som Eriksson själva beskriver som transparens. Man säger att man är transparenta men det är en partiell transparens. De har offentliggjort insikter de själva gjort, men vi har rapporter och vet vilka frågor som borde ställas. Jag tycker det är en sorglig utveckling, säger han till SVT.

Han tycker inte att det är fel att använda budgetpengar till en dyr helsidesannons.

– Jag tycker det är värt pengarna – vi fick också en fin rabatt av Dagens Industri. Dessutom går pengarna till en journalistisk produkt, till skillnad från reklam på spårvagnar eller i sociala medier. Det är bra tycker jag, säger Axel Björklund.

LÄS MER:I dag offrar ägarna topparna på Ericssonstämma

LÄS MER:Klart – tio procent redo pricka Ericssontoppar

LÄS MER:Ericssons utspel väcker fler frågor

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS