Varning för stagnation från tysk industri. Arkivbild
Varning för stagnation från tysk industri. Arkivbild Bild: Michael Probst AP/TT

Tysk industrihöjdare varnar för stagnation

ANNONS
|

Den tyska ekonomin kommer troligen stagnera i år, enligt den tyska industriorganisationen Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI).

– Vi har just sänkt vår tillväxtprognos för Tyskland till 0, säger BDI-chefen Siegfried Russwurm till den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine.

– Den globala ekonomi väntas växa med 2,7 procent. Detta visar att vi släpar efter, tillägger han.

Uttalandet görs sedan den ekonomiska samarbetsorganisationen tidigare i juni sänkte sin prognos för tysk tillväxt i år till 0.

Europeiska centralbanken ECB sänkte sin tillväxtprognos för hela eurozonen i samband med räntebeskedet i veckan till 0,9 procent i år, ned från en tidigare beräkning på 1 procent. Återhämtningen 2024 ser också svagare ut än väntat, enligt ECB:s ekonomer, med en tillväxt på 1,5 procent, mot tidigare 1,6 procent.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS