Twitters värde har halverats på ett år

Elon Musk hoppades att Twitter skulle vara värt 250 miljarder dollar – i stället har bolagets värde rasat med över 50 procent sedan övertagandet, enligt New York Times.

ANNONS
|

Elon Musk köpte Twitter i oktober 2022 till ett värde om 44 miljarder dollar – motsvarande ungefär 490 miljarder svenska kronor i dagens värde.

Det värdet har nu mer än halverats, rapporterar New York Times som kommit över interna dokument från X som bolaget numera kallas för. I dokumenten går det att läsa att anställda får ett aktieerbjudande där den nya värderingen om 19 miljarder dollar framgår, vilket är en minskning med 55 procent.

Stormigt år under Musks ledarskap

Det har varit ett stormigt år med Musk som ägare till sociala medier-plattformen. Musk sparkade omkring 80 procent av personalen, omstöpt verifieringsprocessen för konton, skruvat om algoritmen så att vissa konton (inklusive sitt eget) framhävs i flödena, välkomnat åter avstängda konton och fått kritik för en våg av ökad desinformation och hat – inte minst under krigen i Ukraina och Mellanöstern.

ANNONS

Kronan på verket kom i somras när Elon Musk valde att skrota det starka varumärket Twitter till förmån för sin egen favoritbokstav X. I veckan framkom det att flera banker som lånade ut pengar till Musk för köpet av Twitter räknar med miljardförluster eftersom de inte lyckats sälja vidare lånen.

Själv hoppas ägaren att X ska kunna vara värt över 250 miljarder dollar, men för tillfället är antalet aktiva dagliga användare på väg ned, och annonsintäkterna har rasat kraftigt.

LÄS MER:Affärsmodellen belönar hat och polarisering på Elon Musks X

LÄS MER:Därför känner du inte igen dina flöden i sociala medier

LÄS MER:Giganternas kamp om AI:s framtid

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS